Mathias Eick & Peter Baden

December 8, 2018

Kjøp billetter her

Dørene åpner kl 18.00
Konserten starter ca kl 21.00
18 års aldersgrense / Salg av øl og vin


Vi gleder oss til å oppleve duoen Mathias Eick og Peter Baden i intimkonsert på salongen. Duoen improviserer frem stemninger og musikalse strekk som beveger seg i organiske så vel som elektroniske landskap. Musikken som oppstår på konsertene er ikke skrevet på forhånd men er et resultat av deres felles musikalske forståelse.

Gjensyn etter 15 år!

Da vi var i begynnelsen av 20-årene turnerte vi litt sammen med forskjellige prosjekter, men etter det har vi ikke spilt sammen i det hele tatt. Akkurat dét har vært ubevisst savn. Derfor var gjensynet ekstra godt da vi møttes i Luftloftet Studiost i mars, for en uhøytidelig jam. Og vi ble begge veldig positivt overrasket over samspillet!

Uten å ha avtalt noe som helst, -bare sagt hei og montert litt instrumenter, begynte vi å lage lyd, og leke. Etter 30 minutter med improvisasjon stoppet vi. Og smilte:-) “Her er det ett eller annet!”. Og den jammen skal du få høre litt senere, for den vil vi gjerne gi ut.

Å spille sammen var så gøy, at vi gjorde det en gang til, -og så enda en gang. Siste gangen satte vi opp noen gopro-krameraer, og fikk en kompis til å filme med et speilrefleks i tillegg. Vi tenkte kanskje å legge det ut på youtube eller noe, og ble lykkelig overrasket da filmen fikk 9000 views på Facebook i løpet av en uke. Så da bestemte vi oss: Hvis folk liker dette, så la oss prøve å gjøre noen konserter med dette. Det passer best å spille på mindre og litt intime steder til å begynne med, for det er noe ved musikken som er nært, dynamisk og umiddelbart. I tillegg er det mye forskjellig utstyr og dippedutter som kanskje kan være kult å faktisk se hvordan vi leker med. For det er noe av kjernen i det for oss: -En slags lek der vi tar initiativ, spiller det som faller oss inn, og ikke avtaler noe på forhånd. Der vi åpner ørene og spiller fritt, gir plass, tar opp små biter av lyd som vi kan bruke videre, og bygger videre på noe som kan bli til noe større.
"Av en eller annen grunn så har vi en ganske lik oppfattelse av form",
-sa Mathias etter den første jammen vår. Og vi tror det fremdeles er slik.
Og det har vi lyst til å dele med dere!

Vi gleder oss til det, og håper å se deg der!

Mvh
Mathias Baden og Peter Eick

Flere aktuelle konserter

No items found.