Kirsten Bråten Berg & Leiv Solberg

November 29, 2018

Kjøp billetter her

DØRENE ÅPNER KL 18.00
KONSERTEN STARTER KL 21.00

Få musikere kan vise slik spennvidde, allsidighet og erfaring som Kirsten Bråten Berg. Fra arkaiske ballader, via slåttestev og viser, til Leonard Cohen og jazz-swingende versjoner av de gode gamle sangene fra skolesangboka.
Og det har selvsagt blitt lagt merke til. Kirsten Bråten Berg er ridder av 1. klasse av St.Olavs Orden, prisbelønnet på alt fra kappleiksscener til Spellemann, og har en liste over utgivelser på vinyl, CD og nye medier som kan ta pusten fra de fleste.

Med seg på denne konserten har hun Leiv Solberg.
Leiv Solberg er altmuligmusiker med sterke folkemusikkbånd både gjennom slekt, oppvekst og i sine mange aktive år som musiker. I tillegg har NRK's folkemusikkprogram tatt mye tid, og han er den som har presentert norsk folkemusikk lengst i radio med over 30 års fartstid. Strengeinstrumenter av mange slag har blitt Leivs tumleplass, der akustiske instrumenter som gitarer, hardingfele og mandola er den store lidenskapen. Men det eldste instrumentet han bruker på denne konserten er en 56 år gammel elektrisk gitar av merke Fender Stratocaster.

Kirsten og Leiv har samarbeidet i mange år med ulike prosjekter og konserter. Et resultat er CD'en "Songen" der gamle gode sanger har fått nytt liv. Sanger som er i ferd med å gå ut av bruk, som perlene Blåmann, Eg ser deg utfor gluggen, Vesle Kari vår osv, osv. Men også det gamle folkemusikkstoffet får grundig behandling av Berg/Solberg. "Tradisjons-eksperimentering" kan man kanskje kalle det, eller hva med den departementale formuleringen "Vern gjennom bruk"?

Kirsten Bråten Berg : Sang , munnharpe, harpeleik
Leiv Solberg: gitar, mandola, hardingfele, munnspill

Vi gleder oss stort til å oppleve dem i en intimkonsert i Haubitz Hall Salongen!

Flere aktuelle konserter

No items found.